Contactează-ne: +(373) 797-959-09 sau +(373) 607-668-99                                                                                                    

Un gazon sannatoss trebuie permanent tuns, hranit si suprainsamintat. Aceste operatii prezinta calitatea gazonului si durabilitatea acestuia.

Tunderea permanenta a gazonului, este necesara pentru redarea covorului verde uniform.  Acest lucru face ca gazonul sa fie mai des, oferindu-i o calitate fina. Tunderea permanenta permite provoaca cresterea lastarilor tineri, intensifica culoara gazonului, impiedica creserea buruienilor.

Aproximativ la 10-15 zile dupa insamintare apar primele tuplini verzi. Cind tulpinile au o inaltime de 12-15 cm , este necedsar de efectuat prima tundere. Inaltimea primului cosit 7-9 cm. Fiecare tuns se realizeaza la o crestere a plantei cu 8-10cm.  Primul an gazonul se tunde la o inaltime de 5-6 cm.  Insa inaltimea de tundere a gazunului depinde de multi factori, soare, umiditate, etc.

Prin tunderea gazonului se stimuleaza indesirea ierbii, cresterea soiurilor cu fir subtire si rarirea acelora cu fir gros si se va stopa cresterea ierbii cu fir galben la baza. Prin tunderea gazonului, vegetatia se va dezvolta pe orizontala si nu pe verticala, impanzid intreaga gradina intr-un mod armonios.

Top