Contactează-ne: +(373) 797-959-09 sau +(373) 607-668-99                                                                                                    

Ingrijirea gazonului prevede astfel de lucrari obligatorii  ca aerare si scarificare. Multa grija? Insa, bucuria care v-o ofera covorul verde merita toata grija asupra lui.

In ce consta aerarea?

Aerarea este procesul de imbogatire naturala a solului cu aer. In cazul nostrum este reimpodobirea solului cu oxigenul atmosferic. Cel mai des aerarea se formeaza prin perforarea solului, care ulterior permite patrunderea nu doara a oxigenului, dar si a ingrasamintelor, apei, la radacinile plantelor.

  Aerarea este cu atat mai importanta pentru gazon, cu cat solul este mai argilos.   Pentru aerarea unui gazon, pentru operatiuni ce tin de intretinere gazon, se foloseste un aerator gazon. Este un aparat ce face mici gauri, decompactand astfel solul.

Studiile au demonstrate ca aerarea reduce aparitia tulpinilor uscate. In perioada de seceta permite umezelii sa ajunga la radacini. Creste eficienta irigatiei. Iar in timpul ploilor frecvente, aerarea permite sa se usuce excesul de apa.

Ce este scarificarea?

Pe toate peluzele, fara exceptie, se aduna deseuri, si anume, Frunze uscate, crengi, radacini uscate, etc. acestea sunt numite paie. Paiele in masura de pina la 1 cm sunt ca ingrasaminte, dar nu mai mult. Daca se aduna un strat mai mare, acestea impedica patrunderea apaei, ingrasamintelor la radacini. Prin urmare, Prin scarificare se elimina din gazon aceste uscaturi, ceea ce va imbunatati patrunderea aerului, a apei si a dezvoltarii microorganismelor necesare solului unui gazon.

 Scarificarea este cea de-a doua operatiune necesara unui gazon, primavara si toamna dupa aerare.  Scarificarea trebuie facuta si toamna si primavara, de preferat cand pamantul este mai uscat. Chiar daca imediat dupa scarificare veti avea un gazon „ravasit”, el isi va reveni in cateva zile.

Top