Contactează-ne: +(373) 797-959-09 sau +(373) 607-668-99                                                                                                    

Restabilirea gazonului după iarna este o măsură necesară cu care se confruntă toți proprietarii de peluze.

Gazonul  este elementul principal în grădini și de multe ori ocupa o jumătate , și chiar mai mult din suprafața de teren. Fara el este de neconceput orice casa de ogihna, vila. Insa, prin luna aprilie-mai, proprietarii descopera ca covorul viu care asteptau sa-l vada nu este atit de frumos pec it s-ar fii asteptat. Pentru a minimiza problema gazonului , trebuie să ne amintim întotdeauna că gazonul necesită o atenție, la fel ca alte plante.

De multe ori se formeaza “pete chele” in locurile de stagnare a zapazii, pete si urme de lovituri, in special pe peluzele tinere, si acestea isi pierd aspectul. In luna martie – aprilie trebuie sa aveti grija ca zapada sa se topeasca uiform, ca gazonul sa nu se supraumezeasca, sa evitati formarea baltilor. Daca dunt gramezi de zapada, acestea ar trebui sa fie imprastiate uniform pe intreaga peluza. Este bine sa se reduca la minim toate miscarile pe gazonul umed. Pentru a preintimpina hidratarea in exces, este bine sa faceti un drenaj bun.

Toate plantele au nevoie de putere, mai ales primavera, si plantele de gazon nu sunt o exceptie. Gazonul este bine sa fie hranit de trei ori pe sezon.

Restabilirea gazonului trebuie sa se faca dupa uscarea stratului superior al solului, atunci este necasar sa se “pieptene” plantele uscate accumulate pe parcursul toamnei – ierni, precum si de a disstruge crusta formata dupa iarna. Aceste procedure sunt numite aerare si scarificare. Deseori daca aceste procedure nu s-au efectuat are loc imbolnavirea plantelor. Tăiere pe verticală și scarificarea asigura relaxarea suprafeței gazonului , creând condiții favorabile pentru aerul din stratul de baza a solului și previne dezvoltarea diferitor boli .

Pentru indeplinirea acestor procedure va recomandam sa folositi grebla. Pentru inceput, treceti cu grebla si adunati resturile vegetale, dupa care cu effort mai mic, faceti miscari sub forma de evantai.

Iar cu ajutorul aspiratorului pot fi adunate toate resturile vegetale, conuri, ace de brad, etc. folosirea tehnologiilor moderne va economiseste timpul.

Daca fertilizarea gazonului nu a fost efectuata dupa topirea zapezii, aceasta poate fi efectuata dupa scarificare.

Top