Contactează-ne: +(373) 797-959-09 sau +(373) 607-668-99                                                                                                    

Prima etapa in amenajarea gazonului include colectarea gunoiului, inlaturarea copacilor si indepartarea lastarilor. O mare importanta o are planificarea teritoriului, nivelarea acestuia, inlaturarea neregularitatilor. Lotul trebuie sa fie nivelat pina la atita ca mijlocul lui sa nu aiba denivelari unde s-ar putea aduna apa, ceea ce duce la umezirea si inghetarea gazonului.

De aceea, se recomanda sa se planifice terenul sub forma de panta cu un unghi foarte mic, ca sa aiba loc scurgerea apei. Gazonul de o calitate scazuta, ingalbenirea gazonului, dezvoltarea slaba a ierbii, totul este din cauza pregatirii incorecte a solului

In zona selectata pentru gazon, este nevoie sa fie inlaturate burinile foarte bine manual, sau cu ajutorul substantelor chimice. Ca regulă , folosiți Roundup ( 0,6-0,8 ml / mp ) , Reglon ( 1,2-1,5 ml / m² ) . Ingredientul activ al erbicidului pătrunde în rădăcini prin frunzele și tulpinile plantelor , păstrând activitatea lor pentru câteva zile. Semanarea semintelor de iarba este posibila, nu mai devreme de 2-3 saptamini dupa tratare cu erbicide. In acest timp, se fac alte lucrari de pregatire.

 

 

 

 

Componenta si adincimiea solului, cit si fertilitatea acestuia sunt principalii factori care determina starea si durabilitatea gazonului. Cele mai multe soiuri de iarba, necesita soluri fertile, argiloase, bine cultivate sau nisipos-argiloase, care permit cu usurinta patrunderea apei si aerului. In cazul in care in gradina solul este dur, stratul superior a acestuia se amesteca cu nisip (10 – 15 kg /m2). In cazul cind solul este sarac se adauga ingrasaminte organice (4 – 5 kg/m2).  Solurile acide sunt prelucrate cu cenusa, deoarece majoritatea soiurilor de iarba se dezvolta mai bine in mediu neutru. Peregunoiul proaspat sub forma de ingrasamint nu este bine de folosit, deoarece el contine o multime de ciuperci, muschi si seminte de buruian.Prelucrarea terenului pentru gazon se face la o adincime nu mai mare de 25 cm. Cel mai bun timp pentru pregatirea solului este toamna. Iarna solul este tratat cu peregunoi putrezit si este pregatit pentru lucarile de primavera. In loc de pregunoi, este bine de folosit compostul amestecat cu humus. Etapa finala a pregatirii terenului este greblarea solului, si acesta este pregatit pentru montare rulouri sau insamintare.

Top