Contactează-ne: +(373) 797-959-09 sau +(373) 607-668-99                                                                                                    

Irigația eficientă - Unul dintre cei mai importanți pași în menținerea unui gazon sănătos . Gazonul și grădina, care sunt bine udate , sunt mai rezistente la dăunători și alte probleme . Cu toate acestea , cea mai mare parte a apei folosite pentru irigare se pierde din cauza ineficienței sistemelor de irigare . instalind un sistem de irigare in gardina dumneavoastra, puteti sa dezvoltati o gradina sanataoasa si frumoasa. Care aduce beneficii mediullui inconjurator.

Tinta unui sistem de irigare  in mediu de viata este,  ca copaci si plante erbacee din gradina noastra pe langa precipitatiile naturale,  sa primeasca apa si pe cale artificiala  pentru a optimiza cresterea dand cantitatea de apa necesara. Un sistem de irigare bine conceput si instalat profesional, de oameni instruiti, poate ajunge pâna la 50%  la economisirea apei.Echipa noastra alege cele mai potrivite produse pentru proiectul Dvs. pe baza schitei terenului si tinând cont de debitul si presiunea apei disponibile.

Cele mai bune metode de udare:

Cheia in udarea cu succes a gazonului consta in utilizarea apei rar, dar bine. acest lucru creaza un gazon bine inradacinat, care utilizeaza in mod efficient apa care este stocata in sol.

Udarea se face dimineata pina la 10;00. Nu e bine udarea pe parcursul zilei, deoarece loc evaporarea apei, si seara, deoarece, plantele cared nu sunt rezistente la apa, pot sa se imbolnaveasca.

Sisteme de irigatie

Exista citeva siseme de irigare care va vor usura munca de zi cu zi:

Sistemele de irigare de tip pop-up reprezinte sisteme ascunse de irigare, construite din componente care, în majoritate, sunt ferite de ochii lumii, în pămînt, iar udarea propriu-zisă se evectuiază cu ajutorul duzelor de stropit (microaspersoare tip pop-up) care se ridică la suprafaţă sub presiunea apei numai în timpul funcţionării. La încetarea stropirii, acestea se retrag automat în pământ, făcând astfel posibilă utilizarea liberă a terenurilor și a tehnicii necesare pe acest teren, de exemplu a mașinilor de tuns gazon, sau mașina de reînsămânțare. Duzele se montează pe aspersoare reglabile astfel încât să se poată acoperi toată zona ce trebuie stropită.

SISTEMUL  DE IRIGARE PRIN PICURARE – este un sistem, care oferă posibilitate de a aducer apa fiecărei plante în parte printr-un sistem de țevi.

Avantaje –

  • se reduce considerabil volumul de apă utilizată,
  • apa nimereste drept la rădăcina plantei

prin sistem pot fi injectați fertilizanții

Top